Vajíčka, zajíčci a prší prší jen se leje...


...zatím, stále doufáme, že pršet přestane a že přivítáme koledníky. Jsme na ně perfektně připravené.  Pár postřehů z letošních Velikonoc...je výborné, že máme též Velký pátek jako státní svátek, protože nějak odpadla hektičnost a mohu se zastavit a chvíli v tichu rozjímat. Jenom doufám, že i paní prodavačky mají čas porozjímat a navařit... Ve čtvrtek odpoledne jsem v Praze sháněla marně "malá" vajíčka, něco jako křepelčí a pod...všechna byla beznadějně vyprodaná, takže vím, že letos Praha "ujíždí" na malinkatých vajíčkách. Takto chladné Velikonoce již dlouho nepamatuji...ale déšť perfektně rozpouští hnojivo v trávníku, takže i nevlídné počasí má cosi do sebe. Výzdobu jsem letos nějak nepřeháněla, no po pravdě přišly Velikonoce tak nějak moc rychle, že jsem výzdobu spíše nestihla vytvořit, ale není nad prostou krásu březových větviček.  Z krabice na mne však vykoukli moji vlastnoručně vyrobení keramičtí zajíčci a kvítka, takže alespoň tito shlížejí na kopu obarvených vajíček. A letos žádné cibulové slupky, ale pěkně barevné, vždyť barvila Čiči.art...  

A ještě musím připsat řádek...Koledníci přišli, koledují jako o život a my jsme pěkně vyšupané na celý rok.

Komentáře

  1. Dianko, máte krásně nabarveno, nazdobeno i napečeno. A také hezký pohled do zahrádky.
    Přeji krásné Velikonoční pondělí.

    OdpovědětVymazat
  2. I dobře rozpouštějící se hnojivo na trávníku může být pozitivním pohledem na špatné počasí. Kdo chce, radost si najde. Na to, že jsi nestíhala, to máš moc hezké, Diano.
    Pěkné pondělí Velikonoční.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  3. Výzdoba je hezká,vajíčka vesele barevná a to k Velikonocům patří.
    Počasí prostě neporučíme a tak ho musíme brát tak jak to je. Hlavně, že přišli koledníci !!! :-)
    Hezký už skoro večer!
    Hanka z Podkrkonoší

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji Vám a přeji nám všem, ať nezmrzneme a nezapadneme sněhem a nechť se aktuální aprílové počasí umoudří, neboť dnes po cestě do práce padaly v Praze sněhové vločky, pršelo a teplota byla těsně nad bodem mrazu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky